Forum www.sabatwelistrand.fora.pl Strona Główna
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyGalerieZaloguj
Kulinarnie
Idź do strony 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Następny
 
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.sabatwelistrand.fora.pl Strona Główna » Wiedźmy. Czyli All Stars Sabat ;) / Starości Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
Kulinarnie
Autor Wiadomość
Villemo
Badb Catha
Badb Catha


Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 5017
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Bat Country

Post Kulinarnie
Na temat pokarmów, ale konkretniej - czyli w temat zarzucamy przepisami, eksperymentami, ciekawymi daniami. NIE opisujemy co jemy w danym momencie. Podzielcie się waszymi popisowymi daniami z innymi wiedźmakami (;


Post został pochwalony 0 razy
Śro 21:03, 18 Cze 2008 Zobacz profil autora
Isadora
Wędrowiec w mroku


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 5886
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: z Blocksberg

Post
Vinga,dawaj zapiekankę!!! Happy


Post został pochwalony 0 razy
Czw 7:41, 19 Cze 2008 Zobacz profil autora
Cecylia
Guardian


Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 4408
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

Post
A ja proszę Hellę o umieszczenie przepisu na te brukuły zapiekane z serem i czymś tam jeszcze o których kiedyś mówila...

Sama zamieszczę moje przepisy jak wrócę do domu. Mam tam mój własny zeszcik z moimi tworami:)


Post został pochwalony 0 razy
Czw 18:52, 19 Cze 2008 Zobacz profil autora
Sabriel
Topielica


Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 5834
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: mętna woda

Post
Jak przychodzę ze szkoły i jestem mega głodna, a nie ma nic gotowego, to na szybko obtaczam kromki chleba w surowym jajku. I przypiekam na patelni z olejem. Pycha! Można jeść te kanapki z cukrem, roztopionym serem, keczupem....


Post został pochwalony 0 razy
Sob 13:23, 21 Cze 2008 Zobacz profil autora
Cecylia
Guardian


Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 4408
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

Post
Z cukrem? Nigdy tak nie próbowałam. O.O
Ja zawsze solę taki chlebek(;


Post został pochwalony 0 razy
Sob 13:39, 21 Cze 2008 Zobacz profil autora
Sabriel
Topielica


Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 5834
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: mętna woda

Post
Solisz? Nigdy tak nie próbowałam. o.O


Post został pochwalony 0 razy
Sob 13:48, 21 Cze 2008 Zobacz profil autora
Cecylia
Guardian


Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 4408
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

Post
No właśnie solę - od razu to jajko robełtane takie na miseczece, zanim jeszcze chleb w nim zamoczę...


Post został pochwalony 0 razy
Sob 15:10, 21 Cze 2008 Zobacz profil autora
Elisabet
Siostra Marnotrawna


Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 2199
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: zewsząd

Post
Chleb w jajku często jem... Ale z cukrem nie próbowałam o.O
Zwykle dodatkowo zapiekam w serze lub jem ze świeżą bazylią i czosnkiem...


Post został pochwalony 0 razy
Nie 23:25, 22 Cze 2008 Zobacz profil autora
Aramaiti
Druid


Dołączył: 11 Lut 2008
Posty: 740
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Nifilheim

Post
Co do kanapek w jajku to moja mama dodaje wegety do jajek i dopiero smarzy. Niestety ja nie gotuje bo puściłabym cały dom z dymem Tongue


Post został pochwalony 0 razy
Pon 16:42, 23 Cze 2008 Zobacz profil autora
Cecylia
Guardian


Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 4408
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

Post
Błeee, nienawidzę wegety:\


Post został pochwalony 0 razy
Pon 20:03, 23 Cze 2008 Zobacz profil autora
Sabriel
Topielica


Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 5834
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: mętna woda

Post
Jak miałam niańkę to NIGDY jej nie zapomnę, jak nie chciało jej się robić żarcia mi i mojej siostrze i smarowała chleb masłem, posypała wegetą i ''smacznego kochaniutkie'' Na jej stypie to wygarnę!


Post został pochwalony 0 razy
Pon 20:15, 23 Cze 2008 Zobacz profil autora
Isadora
Wędrowiec w mroku


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 5886
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: z Blocksberg

Post
Obrzydliwe! Chleb posypany przyprawą w proszku! W życiu by mi to nie przyszło do głowy.


Post został pochwalony 0 razy
Pon 20:48, 23 Cze 2008 Zobacz profil autora
Vinga Tark
Rocket Queen


Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 3586
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 1/4
Skąd: Wonderland

Post
A mi by się podobało, uwielbiam jajka z wegetą, muszę spróbować ;3.


Post został pochwalony 0 razy
Pon 20:50, 23 Cze 2008 Zobacz profil autora
Isadora
Wędrowiec w mroku


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 5886
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: z Blocksberg

Post
Moja ulubiona przyprawa to Delikat do mięs,ale używam jej tylko do...no,do mięsa!Pyszne są schabowe z Delikatem!


Post został pochwalony 0 razy
Pon 20:54, 23 Cze 2008 Zobacz profil autora
Lap
V.I.P.


Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 1474
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/4

Post
Jeśli lubicie Bounty, ten batonik domowej roboty jest dla Was. Dla mnie smakuje nawet lepiej niż oryginalny. Mięciutki, intensywnie kokosowy, oblany dużą ilością mlecznej czekolady ... mniam! Co za bajeczna odmiana po piernikach Happy. Jestem zachwycona jego smakiem i szybkością przygotowywania. Przepis zaczerpnęłam z blogu Dagmary 'A cat in the kitchen' .

Składniki na około 25 kulek:

* 200 g wiórków kokosowych
* 100 ml kremówki
* 70 g cukru pudru
* 70 g masła
* opcjonalnie: kilka kropli aromatu rumowego
* 200 g mlecznej czekolady (mi wystarczyło około 130 g)

W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromatu, wymieszać.

Z mikstury uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (będzie ciężko, ale raczej ściskając wiórki w dłoni). Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić przez minimum godzinę.

Rozpuścić mleczną czekoladę (w kąpieli wodnej lub mikrofali). Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie (można sobie pomóc wykałaczką), wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała (trwa to dość długo, można włożyć do lodówki, będzie szybciej; ja po prostu odstawiłam na noc w chłodniejsze miejsce).

Przechowywać w lodówce (jeśli dłuższy czas, ja trzymałam na stole w kuchni przez 1 dzień, konsystencja była idealna).

Smacznego Happy


Post został pochwalony 0 razy
Wto 10:54, 24 Cze 2008 Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:    
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.sabatwelistrand.fora.pl Strona Główna » Wiedźmy. Czyli All Stars Sabat ;) / Starości Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Następny
Strona 1 z 20

 
Skocz do: 
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Music Lyrics.
Regulamin