Forum www.sabatwelistrand.fora.pl Strona Główna
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyGalerieZaloguj
Kulinarnie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18, 19, 20  Następny
 
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.sabatwelistrand.fora.pl Strona Główna » Wiedźmy. Czyli All Stars Sabat ;) / Starości Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
Kulinarnie
Autor Wiadomość
Tula
V.I.P.


Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 3007
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/4

Post
Sol napisał:
Ratatuja, czy ratatuj, jakoś tak. Z bakłażanem, kabaczkiem i pomidorami?


Ja o tym słyszałam, może nawet natrafiłam na jakiś przepis gdzieś w gazecie; wygląda na zdjęciu smakowicie Grey_Light_Colorz_PDT_50


Post został pochwalony 0 razy
Sob 13:54, 18 Lip 2009 Zobacz profil autora
Vinga Tark
Rocket Queen


Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 3586
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 1/4
Skąd: Wonderland

Post
Ja słyszałam, w tworze Disneya o tym tytule grał ważną rolę xD.


Post został pochwalony 0 razy
Sob 17:49, 18 Lip 2009 Zobacz profil autora
Tula
V.I.P.


Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 3007
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/4

Post
Vinga Tark napisał:
Ja słyszałam, w tworze Disneya o tym tytule grał ważną rolę xD.


Aaa no był, był Ratatuj XD


Post został pochwalony 0 razy
Sob 17:57, 18 Lip 2009 Zobacz profil autora
Mar
V.I.P.


Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 2285
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Taran-Gai

Post
Właśnie mnie natchnęło i zrobiłam moje ukochane faszerowane jaja. Teraz mogę się objadać Happy


Post został pochwalony 0 razy
Pią 16:05, 31 Lip 2009 Zobacz profil autora
Sabriel
Topielica


Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 5834
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: mętna woda

Post
A jak faszerujesz jajka? <;


Post został pochwalony 0 razy
Pią 18:00, 31 Lip 2009 Zobacz profil autora
Villemo
Badb Catha
Badb Catha


Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 5017
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Bat Country

Post
a ja ostatnio w ogóle polubiłam kucharzenie do tego stopnia że gotuję rodzince obiadki Grin zupki, spaghetti, sosy, drugie dania, naprawdę mnie to wciąga i wychodzi wcale nieźle xD


Post został pochwalony 0 razy
Pią 18:12, 31 Lip 2009 Zobacz profil autora
Tula
V.I.P.


Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 3007
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/4

Post
Sabriel napisał:
A jak faszerujesz jajka? <;


Ugotowane na twardo jajka poprzecinać na pół, wydrążyć z żółtka ( które nada się do nadzienia ) i przyrządzić farsz, a potem powkładać w puste miejsca po żółtku. Jakoś tak to leciało xD


Post został pochwalony 0 razy
Pią 18:17, 31 Lip 2009 Zobacz profil autora
Sabriel
Topielica


Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 5834
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: mętna woda

Post
U mnie w domu nikomu gotować się nie chce. Każdy patrzy na swój żołądek, więc od tygodnia wcinam non-stop kanapki z pomidorem i majonezem. Jak się tym już porzygam, to może będzie mi się chciało zrobić faszerowane jajeczka dx


Post został pochwalony 0 razy
Pią 18:35, 31 Lip 2009 Zobacz profil autora
Mar
V.I.P.


Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 2285
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Taran-Gai

Post
Do tych wydłubanych żółtek dodaję drobno posiekane podsmażone pieczarki, trochę majonezu i musztardy i jeszcze sól i pieprz do smaku. Później wsadzam to spowrotem do połówek jajek, tak jak pisała Tula. Na na wierz wtykam jeszcze oliwkę Happy


Post został pochwalony 0 razy
Pią 21:21, 31 Lip 2009 Zobacz profil autora
Isadora
Wędrowiec w mroku


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 5886
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: z Blocksberg

Post
Mar napisał:
Do tych wydłubanych żółtek dodaję drobno posiekane podsmażone pieczarki, trochę majonezu i musztardy i jeszcze sól i pieprz do smaku. Później wsadzam to spowrotem do połówek jajek, tak jak pisała Tula.


Tak! Moja koleżanka robi to na każdą imprezę.Jeden talerz ekstra dla mnie! xD


Post został pochwalony 0 razy
Pią 21:24, 31 Lip 2009 Zobacz profil autora
Ginewra
Moonchild


Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 2581
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Sugar Town

Post
ja robię inaczej- jajka na twardo na pół, wydrążyć. farsz: drobno posiekać jajka, dodać posiekaną cebulę, majonez, musztardę, sól, pieprz, ew trochę pietruszki, łyżeczką napchać do skorupek, mocno posypać bułką tartą i na 10 min na patelnię pod przykrywką Grey_Light_Colorz_PDT_18 uwielbiam to, więc robię często Grey_Light_Colorz_PDT_18


Post został pochwalony 0 razy
Pon 13:30, 03 Sie 2009 Zobacz profil autora
Tula
V.I.P.


Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 3007
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/4

Post
Ginewra napisał:
ja robię inaczej- jajka na twardo na pół, wydrążyć. farsz: drobno posiekać jajka, dodać posiekaną cebulę, majonez, musztardę, sól, pieprz, ew trochę pietruszki, łyżeczką napchać do skorupek, mocno posypać bułką tartą i na 10 min na patelnię pod przykrywką Grey_Light_Colorz_PDT_18 uwielbiam to, więc robię często Grey_Light_Colorz_PDT_18


Aleś mi smaka narobiła *ślinka cieknie po Tulowej brodzie*


Post został pochwalony 0 razy
Wto 21:18, 04 Sie 2009 Zobacz profil autora
Saga
Naughty Woman


Dołączył: 13 Lis 2008
Posty: 4027
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: z Krainy Szczęścia

Post
Wiecie co.. doszłam do wniosku, że bardzo mi smakuje stołówkowe żarcie - w szczególności jajecznica - taka po chłopsku ze szczypiorkiem - robiona "byle jak" bo dla dużej ilości osób - jest po prostu najlepsza !


Post został pochwalony 0 razy
Czw 22:32, 13 Sie 2009 Zobacz profil autora
Mar
V.I.P.


Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 2285
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Taran-Gai

Post
Zrobiłam właśnie jakąś wariację na temat greckiej sałatki. Teraz stoi i się przegryza. Ciekawe czy będzie jadalna. Mój mąż zaglądnął do miski i powiedział "O rany, a co to?" Nie wróży to niczego dobrego...Wink


Post został pochwalony 0 razy
Pią 13:09, 14 Sie 2009 Zobacz profil autora
Villemo
Badb Catha
Badb Catha


Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 5017
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Bat Country

Post
[link widoczny dla zalogowanych]

co do przypraw do kawy, ta też bardzo niezła, daje taki lekko słodki posmak :d


Post został pochwalony 0 razy
Pią 23:07, 14 Sie 2009 Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:    
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.sabatwelistrand.fora.pl Strona Główna » Wiedźmy. Czyli All Stars Sabat ;) / Starości Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18, 19, 20  Następny
Strona 17 z 20

 
Skocz do: 
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Music Lyrics.
Regulamin