Forum www.sabatwelistrand.fora.pl Strona Główna
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyGalerieZaloguj
Kulinarnie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
 
Odpowiedz do tematu    Forum www.sabatwelistrand.fora.pl Strona Główna » Wiedźmy. Czyli All Stars Sabat ;) Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
Kulinarnie
Autor Wiadomość
Tula
V.I.P.


Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 3007
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/4

Post
Ja za to zjadłam trzy pączki i pół tabliczki czekolady... Embarassed


Post został pochwalony 0 razy
Pią 17:00, 17 Lut 2012 Zobacz profil autora
Vinga Tark
Rocket Queen


Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 3586
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 1/4
Skąd: Wonderland

Post
Ostatnio dorwane: mini deserek - jogurt aksamitny, naturalny jak Fantasia + do tego małe kuleczki KitKat. (;


Post został pochwalony 0 razy
Wto 21:46, 21 Lut 2012 Zobacz profil autora
Silaqui
Valkyrie


Dołączył: 01 Sty 2012
Posty: 614
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Nigdziebądź

Post
Z okazji środy popielcowej robię na kolację kotlety mielone - pierwsze podejście w Chorzowie do mielonego mięsa, więc trzymajcie kciuki ^^


Post został pochwalony 0 razy
Śro 15:45, 22 Lut 2012 Zobacz profil autora
Sabriel
Topielica


Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 5834
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 12 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: mętna woda

Post
Świeży chleb, puszysty kremowy serek i kiełki brokuła + zielona herbata.
Idealne śniadanko Heart


Post został pochwalony 0 razy
Sob 9:53, 17 Mar 2012 Zobacz profil autora
Mar
V.I.P.


Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 2285
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Taran-Gai

Post
Zgadzam się Sab!
Ja na wiosnę dostaję jakiejś kiełkomanii i hoduję wszystko, co mi w ręce wpadnie, a moje posiłki coraz bardziej przypominają jakąś króliczą karmę...


Post został pochwalony 0 razy
Sob 15:45, 17 Mar 2012 Zobacz profil autora
Vinga Tark
Rocket Queen


Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 3586
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 1/4
Skąd: Wonderland

Post
A macie jakieś ciekawe przepisy na zdrowe potrawy? Wink


Post został pochwalony 0 razy
Wto 18:38, 20 Mar 2012 Zobacz profil autora
Saga
Naughty Woman


Dołączył: 13 Lis 2008
Posty: 4027
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: z Krainy Szczęścia

Post
Vinguś, jest pełno w internecie, poszperaj Happy
W książeczce FAKTu "żyj zdrowo" są fajne przepisy Grin
Ja ostatnio odkryłam w sobie zamiłowanie do gotowania Happy Podróże tymczasowo musiałam zamienić innym hobby, ale sądzę, że kulinaria skradły mi serce i tak już zostanie Happy Uwielbiam eksperymentować z przepisami i prędzej przyrządzę coś "wykwintnego" niż tradycyjne danie Tongue A zaczęło się od kiedy w sumie mam tu możliwości takie. Z Mikim oglądamy też często programy kulinarne m.in. na BBC Lifestyle. A jak tylko jakiś ciekawy przepis mi wpadnie w rękę - muszę wypróbować Grin Wiadomo, nie jestem mistrzem kulinarnym jeszcze i jeszcze wielu rzeczy - także podstawowych Tongue - muszę się nauczyć, ale sądzę, że jestem na dobrej drodze Happy


Post został pochwalony 0 razy
Czw 20:21, 03 Maj 2012 Zobacz profil autora
Mamba
Gadzina


Dołączył: 05 Sty 2012
Posty: 296
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/4

Post
A ja w końcu zebrałam się na odwagę i ignorując bajki o pasożytach czy innych choróbskach zrobiłam w końcu befsztyk tatarski. Mój ojciec zawsze lubił, więc pomyślałam, że takiemu dzikusowi jak ja też posmakuje. Wink
Wyglądał ślicznie. Poza tradycyjnym żółtkiem, solą i pieprzem (zdaje mi się, że dobrze doprawiłam) poeksperymentowałam z cebulką, korniszonami i majonezem, mieszając je z mięsem w różnych proporcjach (jak ktoś lubi to zdecydowanie polecam cebulę i majonez, naprawdę dużo zyskuje!). Wszystko byłoby super, ale mam jakąś blokadę psychiczną przed jedzeniem surowizny. Nie umiem się tego pozbyć. Po kilku kęsach stwierdziłam, że to po prostu nie dla mnie i jednak nie mam na tyle jaj, by jeść potrawy tego typu.
Dupa ze mnie, a nie wilczyca, tylko gotowane / smażone / pieczone bym żarła. ;_; Niemniej warto przełamywać rutynę, nawet w kuchni. Reszta mięcha pewnie pójdzie na spaghetti bolognese.


Post został pochwalony 0 razy
Wto 20:25, 05 Lut 2013 Zobacz profil autora
Vinga Tark
Rocket Queen


Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 3586
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 1/4
Skąd: Wonderland

Post
Mambo, piona! Też wiele razy próbowałam się do surowego przekonać, bo czasami niektóre potrawy wyglądają apetycznie, słyszałam pozytywnie opinie, ale po prostu nie mogę! Nawet kęsa nie byłam w stanie wziąć do ust, po prostu mam okropną blokadę.


Post został pochwalony 0 razy
Śro 0:55, 06 Lut 2013 Zobacz profil autora
Silaqui
Valkyrie


Dołączył: 01 Sty 2012
Posty: 614
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Nigdziebądź

Post
Mamba napisał:
A ja w końcu zebrałam się na odwagę i ignorując bajki o pasożytach czy innych choróbskach zrobiłam w końcu befsztyk tatarski. Mój ojciec zawsze lubił, więc pomyślałam, że takiemu dzikusowi jak ja też posmakuje. Wink
Wyglądał ślicznie. Poza tradycyjnym żółtkiem, solą i pieprzem (zdaje mi się, że dobrze doprawiłam) poeksperymentowałam z cebulką, korniszonami i majonezem, mieszając je z mięsem w różnych proporcjach (jak ktoś lubi to zdecydowanie polecam cebulę i majonez, naprawdę dużo zyskuje!). Wszystko byłoby super, ale mam jakąś blokadę psychiczną przed jedzeniem surowizny. Nie umiem się tego pozbyć. Po kilku kęsach stwierdziłam, że to po prostu nie dla mnie i jednak nie mam na tyle jaj, by jeść potrawy tego typu.
Dupa ze mnie, a nie wilczyca, tylko gotowane / smażone / pieczone bym żarła. ;_; Niemniej warto przełamywać rutynę, nawet w kuchni. Reszta mięcha pewnie pójdzie na spaghetti bolognese.

Kurde, marzy mi się taki tatar, ale nie zrobię tego, bo tylko ja (ze smakiem) bym jadła Tongue


Post został pochwalony 0 razy
Śro 2:55, 06 Lut 2013 Zobacz profil autora
Mamba
Gadzina


Dołączył: 05 Sty 2012
Posty: 296
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/4

Post
Sil, zapraszam do mnie. Zrobię Ci super-hiper-zajebistego tatara dla prawdziwych koneserów i drapieżników, ale sama będę ciotą, która nie tknie. Grin


Post został pochwalony 0 razy
Śro 3:14, 06 Lut 2013 Zobacz profil autora
Elisabet
Siostra Marnotrawna


Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 2199
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: zewsząd

Post
Ja też się boję tatarów. Aczkolwiek gdybym ufała temu, co przygotował, to bym się odważyła. Z myślą, że to tak trochę jak sushi (które kocham nad życie!) tylko bez ryżu, wodorostów, warzyw, wasabi, serka i z mięchem zamiast rybki... Wink


Post został pochwalony 0 razy
Śro 19:47, 06 Lut 2013 Zobacz profil autora
Mamba
Gadzina


Dołączył: 05 Sty 2012
Posty: 296
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/4

Post
O, sushi też kocham, choć nie przepadam za rybami. Może to też kwestia psychiki, w końcu sushi podświadomie kojarzy się z luksusem.


Post został pochwalony 0 razy
Śro 19:55, 06 Lut 2013 Zobacz profil autora
Vinga Tark
Rocket Queen


Dołączył: 28 Gru 2007
Posty: 3586
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 1/4
Skąd: Wonderland

Post
A ja sushi też nie próbowałam, ale nie z tego samego powodu. Po prostu nie znoszę ryb. Happy


Post został pochwalony 0 razy
Śro 20:05, 06 Lut 2013 Zobacz profil autora
Sol
Drama Queen


Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 1243
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/4

Post
Sushi pokochałam, ale ostatnio też nie bardzo lubię ryby. A jednak, jak jest okazja i fundusz na sushi chętnie idę Grin


Post został pochwalony 0 razy
Śro 22:38, 06 Lut 2013 Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:    
Odpowiedz do tematu    Forum www.sabatwelistrand.fora.pl Strona Główna » Wiedźmy. Czyli All Stars Sabat ;) Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 7 z 9

 
Skocz do: 
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Music Lyrics.
Regulamin